Almanya’da Mesleki Eğitim
Bu eğitim programları genellikle bir ila üç buçuk yıl arasında sürmektedir. Eğitimler ya okul temellidir ve sınıfta gerçekleşir ("schulische Ausbildung") ya da sınıfta alınan dersler bir kurumda veya şirketteki pratik eğitimle birleştirilerek gerçekleştirilir ("Duale Ausbildung").
Bir mesleki eğitim programını tamamladıktan sonra, kalifiye bir çalışan ("qualifizeierte Fachkraft") olursunuz. Almanya'da kalifiye çalışanlar oldukça talep görür ve kalifiye olmayanlara göre daha çok para kazanırlar. Dolayısıyla, bir mesleki eğitim programını tamamlamak, Almanya'daki kariyerinizi inşa etme yolunda önemli bir adım teşkil edebilir.
Bu bölümde mesleki eğitim hakkında bilgi ve hizmet veriyoruz.
25 yaşın altında olmanız gerekmektedir.
Okulda ve çalıştığınız yerde Almanca konuşabilmeniz gerekir.
Ayrıca sınavlar da Almanca dilinde olur. Hangi dil seviyesinde olmanız gerektiği yapacağınız mesleğe bağlıdır.
Örneğin sağlık sektöründe bir hemşire olarak eğitim alırken eğitim gördüğünüz ve çalıştığınız kurumda maaş alma hakkınız bulunmaktadır ve eğitim sırasında, haftada on saate kadar başka bir işte çalışma hakkına sahipsiniz.
Mesleki eğitime başlamanız için gereken mezuniyet belgesi, kariyer hedeflerine ve seçtiğiniz mesleki eğitim programına bağlıdır. Mezuniyet belgenizi kendi ülkenizden aldıysanız, ilk önce Almanya'da denkliğini almanız gerekir.
"Positivliste" olarak tanımlanan meslekler listesine de bakabilirsiniz. Bu listede, ("Mangelberufe") olarak kabul edilen işlerdeki mesleki eğitim programlarını bulabilirsiniz. Bunun anlamı, bu alanlarda mesleki eğitime başlamaya karar verirseniz, çok sayıda boş yer olduğu ve bu şekilde çalışma izni almak daha kolay olduğu için iş piyasasına daha hızlı giriş yapabileceğinizi gösterir. "Positivliste" iş piyasasındaki dinamiklere göre değişim gösterir.
Mesleki eğitim yapmak için öncelikle çalışacağınız yeri bulmanız ve eğitim alacağınız kurumun belirlenmesi gerekir. Nasıl başarılı bir başvuru hazırlayacağınıza dair ipuçları, iş görüşmesi için bilmeniz gereken ana kurallar vardır. “Doğru iş başvurusu nasıl hazırlanır?” ve “İş görüşmesinin etkili olması için neler gereklidir?”. Bu konuda profesyonel danışmanlarımıza danışmanız için şimdi “Kayıt Ol” ya da ‘Mesleki Eğitim’ konusuyla bizlere mail gönderebilirsiniz.
Kaynak : http://www.make-it-in-germany.com/
Kaynak : https://tuerkei.diplo.de/